FOK!filmtips van de dag: Insomnia

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Vijftien jaar na hun ontmoeting op een zomerkamp, lopen Adam en Emma elkaar opnieuw tegen het lijf. Ze zijn allebei wel toe aan een seksueel verzetje, maar Emma wil absoluut geen serieuze relatie. De twee besluiten wel met elkaar naar bed te gaan, maar spreken af dat ze verder gewoon vrienden blijven. Dus geen geknuffel, geen jaloezie, geen verwachtingen, geen bloemen en geen ruzies. Ze kunnen doen en laten wat ze willen zolang ze niet verliefd op elkaar worden. Dit blijkt moeilijker dan gedacht. No Strings Attached, met onder andere Ashton Kutcher en Natalie Portman, om 20.30 uur op RTL5.

Na Arlington Road is de getalenteerde regisseur Mark Pellington terug met opnieuw een ijzingwekkende thriller The Mothman Prophecies. Dit bovennatuurlijke verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten, wat de film een angstaanjagende extra dimensie geeft. De hoofdrollen zijn onder andere voor Richard Gere en Laura Linney. Om 20.30 uur op RTL8.

Wanneer Peter Bretter wordt gedumpt door zijn vriendin, de televisiester Sarah Marshall, staat zijn wereld op zijn kop. Om bij te komen boekt hij impulsief een reisje naar Hawaï, waar hij oog in oog komt te staan met z'n grootste nachtmerrie: zijn ex en haar hippe nieuwe Britse rocker-vriendje Aldous. Maar terwijl hij zichzelf kwelt met de realiteit van Sarahs nieuwe leven, vindt hij troost in een flirt met Rachel, een mooie hotelemployee wier ontspannen manier van doen hem in de verleiding brengt om weer op aarde terug te keren. Hij vindt ook troost in honderden fruitige cocktails. Voor iedereen wiens hart er ooit is uitgerukt en in miljarden stukken is gesneden komt er nu een dolkomische, oprechte kijk op relaties. Aan de cast zal het niet liggen; Jason Segel , Kristen Bell, Russell Brand, Mila Kunis en Bill Hader. Forgetting Sarah Marshall om 22.45 uur op RTL5.

Omdat er in Los Angeles een intern onderzoek loopt tegen rechercheur Will Dormer, wordt hij samen met zijn partner Hap Eckhart helemaal naar het hoognoordelijke Alaska gestuurd om de moord op een tienermeisje op te lossen. De lokale politie kijkt erg op tegen de ervaren Will, die door alle zorgen en gewetensproblemen moeite heeft om de hoge verwachtingen waar te maken. Zeker als hij door de middernachtszon ook nog eens meer en meer aan slapeloosheid gaat lijden. Voor Insomnia slaan onder andere Christopher Nolan, Al Pacino, Hilary Swank en Robin Williams de handen ineen. Om 00.05 uur op BBC1.

The Tuxedo, Te Wu Mi Cheng (The Accidental Spy) en Firestorm zijn tevens op televisie vanavond.