[JL] Sparta verliest bij Go Ahead Eagles

Boris (borisz)

Sparta heeft vrijdag drie punten laten liggen in de titelstrijd in de Jupiler League. De koploper uit Rotterdam ging in Deventer met 3-2 onderuit tegen Go Ahead Eagles. MVV profiteerde slechts ten dele, terwijl FC Volendam en Helmond Sport geen fout maakten.

Marnix Kolder en Xander Houtkoop hielpen de Eagles al voor rust aan een comfortabele voorsprong. Tien minuten na de pauze tekende Sandro Calabro voor de aansluitingstreffer, maar Quincy Promes bracht de marge snel terug op twee. Een goal van Roald van Hout zorgde voor een spannende slotfase, maar de thuisploeg hield stand.

MVV speelde thuis met 2-2 gelijk tegen De Graafschap en ziet daardoor FC Volendam en Helmond Sport op gelijke hoogte komen. Bryan Smeets hielp MVV met twee treffers aan een punt. Via een eigen goal van Koen Daerden en een doelpunt van Piotr Parzyszek waren de Superboeren nog op 2-0 gekomen.

Michiel Kramer (2x) en Eerste Divisie-topscorer Jack Tuyp hielpen Volendam aan een 3-2 thuiszege op Fortuna Sittard. Helmond won voor eigen publiek met 2-1 van FC Eindhoven.

Sparta staat na 26 duels op 49 punten. Volendam, MVV en Helmond volgen op één punt. Helmond speelde wel al een wedstrijd meer. Go Ahead Eagles bezet de vijfde stek met 44 punten, De Graafschap heeft een puntje minder en staat een plaats lager.

Overigens gaat de ranglijst flink op de schop als SC Veendam, dat niet in actie kwam, volgende week niet in beroep gaat tegen het faillissement. Als de resultaten van de Groningers wegvallen zou Helmond de nieuwe koploper zijn.

Excelsior speelde op Woudestein met 1-1 gelijk tegen FC Den Bosch. Tom van Weert opende de score na ruim een kwartier voor de Bosschenaren, maar Mick van Buren maakte niet veel later gelijk.

FC Dordrecht, dat voor aanvang van het treffen tegen FC Oss de aan kanker overleden Theo Bos herdacht, verloor nipt. Het werd in Dordrecht 1-0. Het Almere City FC van trainer Fred Grim hield drie punten over aan de ontmoeting met SC Cambuur: 2-1. FC Emmen - Telstar eindigde in 1-1.