Tijdcapsule bevat medaille en oorkonde

anoniem_22072019025900

Een oude loden koker die in november werd gevonden in een muur van het Olympisch Stadion in Amsterdam blijkt onder meer een oorkonde, een medaille en een postzegelverzameling te bevatten. Dat meldt het Olympisch Stadion vrijdag op zijn website.

De koker lag sinds de Olympische Spelen van 1928 in een muur achter een gedenkplaat in de Marathontoren van het stadion. Sporthistoricus Jurryt van de Vooren had onderzoek gedaan naar de koker, die daarop werd aangetroffen in november. In de maanden daarna is de inhoud onderzocht.

Op de aangetroffen oorkonde staan de felicitaties van verschillende sportbonden voor de organisatie van de Spelen met hun succes. De postzegelverzameling bevat de complete serie postzegels over de Spelen en is nog compleet intact. Ook de herinneringsmedaille uit 1928 is nog in perfecte staat.

De koker en de inhoud worden vanaf zaterdag tentoongesteld in het sportmuseum Olympic Experience in het stadion. Daar is momenteel een tentoonstelling over de Olympische Spelen in 1928.