Mancini maakt er het beste van bij City

Maarten (rubbereend)

Manchester City maakt in theorie nog een kans om kampioen van Engeland te worden, maar de kansen zijn nihil. Trainer Roberto Mancini wil er nog het beste van maken.

De Italiaanse manager verwacht dat zijn ploeg als tweede eindigt in de Premier League en dat de FA Cup wordt veroverd. "Gezien alle problemen die we dit jaar hebben gehad, kan het nog een goed seizoen worden", vertelt de Mancini tegen Sky Sports.

"Als je een topteam en goede spelers hebt, moet je sterk zijn. Of je nu wint of verliest, dat verandert niet", vervolgt hij. "Als je een titel niet kunt winnen, zijn er nog andere aspecten die je kunt verbeteren. Daarom is het van belang dat we in de volgende negen duels ons best doen. Ik weet zeker dat Chelsea en Tottenham Hotspur de tweede plaats willen grijpen. Daarom moeten we knokken om deze positie te behouden."

"De teleurstelling is groot omdat we geen kampioen meer kunnen worden. Manchester United doet het tot op heden gewoon beter dan wij. Ze verdienen het vermoedelijk ook om aan kop te gaan. Maar in het voetbal is het onmogelijk om elk jaar de titel te veroveren. Het tweede jaar is waarschijnlijk het meest lastig."