Voormalig directielid Property Finance vrij

anoniem_22072019025900

Een 53-jarige voormalig directielid van SNS Property Finance komt op vrije voeten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht vrijdag bepaald. Het voorarrest werd onder strenge voorwaarden geschorst.

De rechtbank vindt dat het persoonlijk belang dat de verdachte heeft bij het in vrijheid afwachten van zijn rechtszaak zwaarder weegt dan het maatschappelijk belang. De man zat sinds 12 februari in voorarrest op verdenking van oplichting, verduistering in dienstbetrekking, valsheid in geschrift en deelname aan een criminele organisatie.

Door het opleggen van een serie voorwaarden wil de rechtbank onder meer voorkomen dat hij mogelijke getuigen in het onderzoek beïnvloedt. Zo mag de man geen enkel contact hebben met zijn medeverdachten, mensen die bij SNS werken of werkten en personen of instanties op Curaçao. Ook mag hij Nederland niet verlaten en moet hij zijn paspoort inleveren.

SNS Reaal nam in 2006 Property Finance over. De verzekeringsbank werd in februari genationaliseerd, onder meer omdat de verliezen bij de vastgoedtak te groot waren geworden.