Ratelband doet normaal in rechtbank

anoniem_22072019025900

Emile Ratelband heeft zich vrijdag naar eigen zeggen keurig gedragen in de rechtbank. De positiviteitsgoeroe haalde eerder flink uit naar het Openbaar Ministerie, maar tegenover de rechter is er volgens hem geen onvertogen woord gevallen. Ratelband zou betrokken zijn geweest bij een poging tot brandstichting in een door hem gekochte woning.

"Ik heb me netjes gedragen", zegt Ratelband, die vrijdag zijn woordje mocht doen bij de rechter, tegen Novum Nieuws. "Ik had het nu tegen de rechter. Maar Koos Plooij van het Openbaar Ministerie heb ik niet aangekeken."

Eerder maakte Ratelband officier van justitie Koos Plooij onder meer uit voor hond. "Het is karaktermoord, het lijkt '40-'45 wel", haalde Ratelband vorige maand uit naar Plooij, die hij aanwees als veroorzaker. Het OM riep de tv-persoonlijkheid vervolgens op zijn toon te matigen, maar Ratelband is niet van plan naar dit verzoek te luisteren. De positiviteitsgoeroe heeft nog niet van het OM gehoord of actie wordt ondernomen.

Ratelband werd een jaar geleden van zijn bed gelicht en zat drie nachten achter tralies. Hij beweert dat er geen enkel bewijs tegen hem is. De zaak tegen Ratelband is onderdeel van een groter dossier met de naam Yellowstone. De rechter doet eind april uitspraak.