[EHL] Rotterdam verliest na shoot-outs van Reading

Boris (borisz)

In een knotsgek duel tegen het Engelse Reading hebben de hockeymannen van Rotterdam zich niet weten te plaatsen voor de halve finales van de EHL. Na de reguliere minuten stond het 2-2, waardoor de ploegen shoot-outs moeten nemen. Hierin trokken de Engelsen met 4-3 aan het langste eind.

De verdediging van de havenstedelingen leek bij vlagen te slapen tijdens het eerste kwart van het duel. Reading had drie keer de kans om de score te openen, doordat een speler ongedekt in de cirkel stond. De Engelsen verzuimden echter de dekfouten af te straffen, wat mede kwam door de oplettendheid van Rotterdam-goalie Pirmin Blaak.

In het tweede kwart was de formatie van coach Reinoud Wolff feller. De Rotterdammers kwamen in de achttiende minuut op voorsprong via Bas Campbell. De aanvaller reageerde uiterst scherp op een pass van Willem Hertzberger: 1-0. Reading liet zich door de tegengoal niet uit het veld slaan en bleef aanzetten. Drie minuten later was het raak voor de Engelsen toen Tom Carson de voorzet van Simon Mantell binnentikte: 1-1.

In het derde kwart begon het steeds beter te lopen bij de withemden. De ploeg uit de havenstad kwam in de 41ste minuut op voorsprong. Verdediger Sjoerd Gerretsen versnelde naar de achterlijn en gaf de bal voor op Nick Wilson, die deze achter Reading-goalie James Bailey pushte. In het laatste kwart van het duel kreeg Gerretsen groen nadat hij Simon Mantell in de cirkel duwde. De Rotterdammer moest naar de kant, terwijl de Engelsen de corner namen. Blaak hield zijn ploeg met twee knappe acties op de been, maar even later moest hij toch het hoofd buigen. Richard Mantell scoorde vanuit een korte hoekslag de gelijkmaker: 2-2.

In de slotminuten van de reguliere speeltijd kroop Rotterdam door het oog van de naald, doordat Chris Cargo een voorzet van Craig Peel miste. Bij de doelpoging van Cargo botste de Engelsman met Gerretsen en Blaak, waarna Gerretsen geblesseerd van het veld moest. Doordat het na vier kwarten nog altijd gelijk was, was er een verlening nodig. Maar ook deze extra minuten, waarin Carson met een gezichtswond het veld verliet, leverden geen winnaar op. In de shoot-outs trok Reading aan het langste eind. Wilson en Edwards misten voor Rotterdam. Jeroen Hertzberger, Oliver Polkamp, Simon Child troffen wel doel. Mantell, Cargo, Cheesman en Clarke scoorden voor de Engelsen. Craig Peel miste