FOK!filmtips van de dag: Hero (Ying xiong)

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

Remy, een gepassioneerd ratje, droomt ervan ooit een grote Franse chef-kok te worden, ook al ziet zijn familie dat niet zitten. Niets houdt hem echter tegen en alsof het zo moest zijn, raakt hij verzeild in het riool van Parijs. Remy komt precies uit onder het beroemde restaurant van zijn culinaire held, Auguste Gusteau. Ondanks de gevaren waar hij als ongebruikelijke en vooral ongewenste bezoeker in de keuken van een verfijnd Frans restaurant tegenaan loopt, zet Remy's passie voor koken al gauw de hele culinaire wereld van Parijs op zijn kop. Ratatouille om 17.55 uur op BBC1.

Net als de eerste Hellboy uit 2004, gebaseerd op de stripreeks rondom de rode held, werd ook dit vermakelijke vervolg geregisseerd door de Mexicaan Guillermo del Toro, die eerder hoge ogen gooide met zijn meesterlijke Pan's Labyrinth.

De moedigste en hardste superheld van de wereld moet het opnemen tegen een genadeloze dictator en zijn brute rovers. Ja, hij is gewelddadig. Ja, hij heeft ook horens. En ja, hij wordt soms verkeerd begrepen. Maar als er een klus geklaard moet worden, moet je wel bij Hellboy zijn. Met zijn team van het Bureau voor Paranormale Research en Defensie, z'n pyrokinetische vriendin Liz, de empathische vismens Abe en protoplasma-mysticus Johann reist het team van het BPRD heen en weer tussen de oppervlakte en de onzichtbare magische wereld, waar fantasiewezens tastbaar worden. En Hellboy, met beide werelden bekend maar in geen van beide geaccepteerd, moet kiezen tussen zijn vertrouwde leven en een onbekende toekomst die lonkt. Hellboy II: The Golden Army om 20.30 uur op RTL5.

 

Het oude China. Het land is verdeeld in zeven koninkrijken die alle de macht willen hebben. Het koninkrijk Qin is echter het sterkste en maakt de meeste kans om over heel China te regeren. Vanwege deze bedreiging heeft de koning van Qin een hoop vijanden. Hij vreest het meeste voor drie huurmoordenaars - Broken Sword, Sky en Flying Snow - en hij looft een grote prijs uit aan degene die deze drie weet te verslaan. Tien jaar lang weet niemand deze prijs te bemachtigen, totdat op een dag de Naamloze, een rol van Jet Li,  het paleis binnenkomt met de wapens van de huurmoordenaars en hij vertelt hoe hij ze alle drie heeft verslagen. Hero om 22.05 uur op CANVAS.

De 17-jarige Ree woont in het ruige Ozark berggebied, samen met haar broertje, zusje en zieke moeder voor wie ze zorgt. Wanneer zij hoort dat haar criminele vader hun huis als borg heeft opgegeven om onder zijn gevangenisstraf uit te komen en vervolgens is verdwenen, besluit ze hem te gaan zoeken. Met gevaar voor eigen leven begint Ree een zoektocht langs leugens en bedreigingen van verre familieleden om zo de waarheid achter haar vaders geheimen bloot te leggen.

Dit drama, Winter’s Bone, ging in première op het Sundance Filmfestival en won daar de Grand Jury-prijs. Regisseur Debra Granik mocht later nog vele andere prijzen in ontvangst nemen. Hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence werd voor het eerst genomineerd voor een Oscar. Om 23.45 uur op BBC2.

Deze films The Sweetest Thing, Nine Lives, Unstoppable, Mercenary for Justice, Drive Angry, Deceived, Des Hommes et des Dieux, Resurrection, Son of Rambow, Cabin Fever en Saturn 3 zijn vanavond ook te zien op televisie.