NS houdt drankmachinist hand boven het hoofd

Redactie

De NS heeft tegen het eigen beleid een machinist in dienst gehouden die onder invloed van drank een trein bestuurde. Dat bevestigt een woordvoerder van het spoorbedrijf vrijdag na berichtgeving hierover in De Telegraaf.

De machinist mocht zijn baan houden vanwege zijn lange staat van dienst en het feit dat er nooit eerder problemen met hem zijn geweest. De NS heeft in principe een 'zerotolerancebeleid', wat inhoudt dat een machinist of conducteur die met alcohol in zijn bloed wordt betrapt onmiddellijk wordt ontslagen.

De Telegraaf schrijft dat de bewuste machinist eerder zijn rijbewijs is kwijtgeraakt vanwege drankmisbruik. Ook zou hij zijn veroordeeld voor mishandeling. De NS weet daar niets van. "Zolang dat geen invloed heeft op zijn werk komt daar geen oordeel over van zijn werkgever", aldus de woordvoerder.

De machinist zat overigens niet laveloos in de trein. Bij een controle werd 0,2 promille alcohol in zijn bloed aangetroffen, waar voor automobilisten een maximum van 0,5 is toegestaan. 


NS houdt drankmachinist hand boven het hoofd (Foto: Novum)