Mestfraude: zes arrestaties

MarcusViridis

In een grootschalig onderzoek naar mestfraude zijn de afgelopen dagen zes verdachten aangehouden. Bij doorzoekingen zijn enkele vrachtwagens en administratie in beslag genomen. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt.

Het onderzoek richt zich op 'het structureel verhullen van nationale en internationale meststromen' door een bedrijf dat handelt in dierlijke mest. Door het gebruik van meerdere bv's in verschillende landen is geprobeerd grote hoeveelheden mest te verhullen.

De aangehouden verdachten hebben de 42-jarige hoofdverdachte vermoedelijk geholpen met de fraude. Ze hebben de fraude deels voortgezet sinds de hoofdverdachte vorige maand werd opgepakt. De mannen worden stinkend verdacht van deelname aan een criminele organisatie, witwassen en valsheid in geschrifte.

Vier van de zes verdachten zijn maandag voor de rechter-commissaris verschenen. Zij zitten in ieder geval nog twee weken vast. Het gaat om mannen tussen de 29 en 38 jaar uit Brabant. Een van hen heeft de Poolse nationaliteit.