Babos: "Tegen NAC telt alleen de winst"

Tiede-Jan Breevaart

Gabor Babos speelt met ingang van komend seizoen weer voor NAC Breda, maar wil op 13 april met NEC hoe dan ook winnen van de Brabanders.

De Hongaarse doelman was negen jaar in dienst van NEC. Daarvóór stond hij onder contract bij NAC. In Breda dwong hij een transfer naar Feyenoord af. Vandaag zette hij een handtekening onder een eenjarige verbintenis bij de club die hem zoveel bracht.

"Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om bij NAC te komen voetballen", zegt Babos tegen de officiële clubsite van NAC. "Het is al even geleden dat ik hier speelde, bijna tien jaar, maar dat zijn fantastische herinneringen. Hier is het allemaal begonnen voor mij, als buitenlandse keeper en onbekende Hongaar. Ik heb hier vier fantastische jaren gehad met een heel goed elftal en een geweldige aanhang."

NEC speelt over drie weken met Babos onder de lat tegen NAC. "Dat wordt een hele interessante wedstrijd voor mij", blikt hij vooruit. "Ik kom hier echter als tegenstander dus dan telt, met alle respect, alleen de winst voor NEC voor mij. Er is nog werk aan de winkel bij NEC om onze doelstelling te halen. Ik heb er erg veel zin in, maar NAC komt pas na de vakantie."