Overtoom: "Hoop nog van waarde te zijn"

Maarten (rubbereend)

Willie Overtoom moet het duel met zijn oude werkgever Heracles Almelo vermoedelijk aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder hoopt zich dit seizoen nog te bewijzen bij AZ.

Overtoom kwam in de winterstop over van Heracles. Door een blessure heeft hij al enige tijd niet gespeeld bij zijn nieuwe club. Zijn herstel leek aanvankelijk voorspoedig te verlopen. "Maar het valt een beetje tegen. Ik had gehoopt dat ik verder zou zijn", zegt hij tegen Voetbal International.

Hij verwacht geen basisplek, omdat hij donderdag pas de laatste tests op fitheid ondergaat. "En bij Verbeek moet je eigenlijk een volle week meetrainen om het weekeinde te kunnen spelen. Het is jammer. Maar er komt voor ons een fase aan die belangrijker is dan alleen de wedstrijd tegen Heracles en daarin hoop ik nog van waarde te zijn voor AZ."

De middenvelder hoopt met AZ lijfsbehoud in de Eredivisie veilig te stellen. Het verschil met nummer zestien Roda JC bedraagt slechts één punt. Als de Alkmaarders daadwerkelijk naar de zestiende plek of lager afdalen, moet aan het einde van het seizoen nacompetitie worden gespeeld.