Robben: "Weet niet of Van Gaal gelijk had"

Frank (franklop)

Arjen Robben kreeg vrijdagavond kritiek van bondscoach Louis van Gaal, die vond dat de aanvaller een domme gele kaart pakte en te weinig varieerde op de vleugels. "Ik weet niet of Van Gaal gelijk heeft. Ik snap hem een beetje", zei Robben tegen het ANP.De aanvaller kent de discussie van de tijd van Van Gaal coach was bij Bayern München.

"Ik weet er alles van", aldus Robben, die na rust anders speelde. "Hij heeft me dat uitgebreid in de rust verteld. Hij is de bondscoach, hij beslist dus ook. Ik ben in de tweede helft ook met mijn kont tegen de linkerlijn gaan spelen. We scoorden toen drie keer. Maar dat vind ik te makkelijk. Volgens mij hadden we in de eerste helft meer lef moeten tonen. Het kon allemaal een beetje sneller. Het gaat er om dat we ons spel verder optimaliseren. Een beetje discussie kan ook geen kwaad."

"Dat is ook leuk voor de media toch", verklaarde de vleugelspits, die een gele kaart kreeg voor het wegschieten van de bal na een fluitsignaal. "Ik had die bal na het fluitje van de scheidsrechter niet meer in het doel moeten schieten. Ik wilde kijken of ik kon scoren. Daar heeft de bondscoach overigens niet met mij over gesproken."