Button en Perez opgelucht na kwalificatie

Tiede-Jan Breevaart

McLaren staat morgen met beide auto's in de top tien op de startgrid. Door de straf van Kimi Raikkonen staat Jenson Button zevende en Sergio Perez als negende.

Button zei dat dit het maximaal haalbare is voor hem. "Ik denk dat er op dit moment gewoon niet meer in zit dan de achtste startplaats. Maar dat gezegd hebbende, we zaten maar twee tienden van de coureur die vorige week de Australische Grand Prix wist te winnen (Kimi Raikkonen, red.), dus zo slecht ging het nog niet. Tijdens de eerste twee delen van de kwalificatie leken we op een droge baan iets competitiever te zijn dan in Melbourne. We zijn nog steeds niet zo snel als zou moeten, maar het team heeft het wel goed gedaan door alles uit deze auto te halen. We moeten nu afwachten wat het weer wordt tijdens de race."

Perez was vooral opgelucht: "Om met beide auto's door te gaan naar Q3, was best een opluchting. Maar dat betekent ook dat we nog lang niet zijn waar we met deze wagen zouden moeten zijn. Ik weet echter dat er hard gewerkt wordt om de auto beter te maken."