[Upd] Van Wolfswinkel verkast naar Norwich City

Frank (franklop)

Sporting Clube de Portugal, de club van Ricky van Wolfswinkel, heeft bericht dat het in onderhandeling is met Norwich City over een eventuele overgang van de 24-jarige aanvaller. Chris Hughton, manager van de Canaries, zou Van Wolfswinkel in januari al hebben willen overnemen.

Nu zou hij echter kunnen profiteren van Sportings penibele financiële situatie. De oud-speler van Vitesse en FC Utrecht, die in 2011 naar Lissabon vertrok, scoorde dit seizoen in 35 wedstrijden 13 keer voor de 18-voudig Portugees landskampioen.

Update 12.10 uur

Ricky van Wolfswinkel zet zijn carrière voort in de Premier League. De 24-jarige aanvaller verhuist deze zomer van Sporting Portugal naar Norwich City. Hij tekent in Engeland een contract voor vier jaar. Een transfersom is niet bekendgemaakt, maar naar verluidt zou het gaan om zo'n tien miljoen euro.

Van Wolfswinkel is bezig aan zijn tweede seizoen bij Sporting. De club uit Lissabon nam de Nederlander in 2011 over van FC Utrecht. De spits maakte eerder in het shirt van Vitesse zijn debuut in het profvoetbal. Hij kwam één keer uit voor het Nederlands elftal.

Manager van Norwich City Chris Hughton is blij met de aanwinst. "Ricky past perfect bij ons. Hij is jong, ambitieus en heeft laten zien makkelijk te scoren." Er moeten nog wel wat formaliteiten worden afgerond voordat Van Wolfswinkel kan tekenen. Norwich is momenteel de nummer twaalf in de Premier League.