Van Gaal: "Eerste helft investering in de tweede helft"

Boris (borisz)

Het Nederlands elftal won vrijdagavond verdiend met 3-0 van Estland. Bondscoach Louis van Gaal was vooral tevreden over de tweede helft. Zoals verwacht was Oranje de bovenliggende partij tegen een zeer verdedigend ingesteld Estland. De bezoekers wisten Oranje tot aan de rust op 0-0 te houden. Vlak na rust opende Rafael van der Vaart de score. "De eerste helft was een investering in de tweede helft", reageerde Van Gaal na afloop tegenover de camera's van SBS6.

"We hebben de Esten laten lopen en het in de tweede helft afgemaakt", vervolgt Van Gaal. "Na rust hebben we het geluk dat die goal zo snel valt. Daarna werden de ruimtes steeds groter en konden we uitlopen naar 3-0."

Wesley Sneijder begon vanuit de basis, maar moest zich al na een half uur geblesseerd laten vervangen. De middenvelder van Galatasaray viel uit met een liesblessure en is een groot vraagteken voor het duel van dinsdag met Roemenië.

"Op dit moment kan ik daar weinig over zeggen. Het is nu allemaal erg stijf in zijn lies, dus moeten we afwachten hoe het er morgen en overmorgen voor staat. Maar als je vrijdag na een half uur om een wissel vraagt, dan denk ik niet dat er dinsdag een speelkans is", aldus Van Gaal.

Doordat Oranje zelf won en concurrenten Hongarije en Roemenië met 2-2 gelijkspeelden, is de voorsprong van Nederland op de concurrentie nu al vijf punten. "Daar ben ik heel erg tevreden over. We staan vijf punten voor en hebben een veel beter doelsaldo. We staan er dus goed op."