Geen winnaar bij Italië - Brazilië in Geneve

Frank (franklop)

Het oefenduel tussen Italië en Brazilië heeft donderdag geen winnaar opgeleverd. In het Zwitserse Geneve kwam beide voetbalgrootmachten een 2-2 remise overeen. De Brazilianen, volgend jaar zomer organisator van het WK, leidden bij rust comfortabel met 2-0 door goals van Fred en Oscar. Na rust kwamen de Italianen terug via Daniele De Rossi en Mario Balotelli.

Dat Italië een remise over de streep trok was zonder meer verdiend. De Italianen lieten in de eerste helft een fiks aantal kansen onbenut en keken vervolgens bij rust onterecht tegen een 0-2 achterstand aan. Nauwelijks een kwartier in de tweede helft was de marge van twee alweer weggepoetst. Vooral de tweede Italiaanse treffer mocht er zijn. Balotelli mikte van een meter of twintig keurig in de bovenhoek.

Mattia De Sciglio and Alessio Cerci maakten bij Italië hun interlanddebuut. De wedstrijd werd vooraf gegaan met een minuut stilte voor Pietro Mennea. De voormalige Italiaanse olympisch kampioen op de 200 meter overleed eerder donderdag op 60-jarige leeftijd.