Politiebond ACP bevraagt leden over Facebook-rellen

Redactie

Politiebond ACP heeft naar al zijn leden in Groningen, Friesland en Drenthe een vragenlijst gestuurd over de gang van zaken rondom de Facebook-rellen in Haren. Dat meldt een medewerker van de bond donderdagmiddag.

In de enquête wordt onder meer gevraagd wat de politiemedewerkers vinden van de conclusies in het rapport van de commissie-Cohen en hoe een vervolgtraject er uit zou moeten zien.

De brief is woensdag verstuurd. Om hoeveel leden het exact gaat kon de politiebond niet zeggen, omdat de link naar de enquête ook weer is doorgestuurd naar andere politiemensen.

Wat er met de uitkomsten van de vragenlijst gebeurt, staat nog niet vast. "Dat is afhankelijk van de resultaten", aldus de medewerker. De ingevulde lijst kan tot volgende week worden ingestuurd.

Politiebond ACP stelde na de presentatie van het rapport van de commissie-Cohen dat de politieleiding niet heeft geleerd van eerdere grootschalige geweldsincidenten en ernstige verstoringen van de openbare orde. Agenten waren volgens de bond onvoldoende voorbereid en met gebrekkig materiaal op pad gestuurd.