Kritiek levert Verbeek voorwaardelijke schorsing op

Frank (franklop)

Gertjan Verbeek heeft voor zijn stevige kritiek op de KNVB een voorwaardelijke schorsing gekregen. Dat heeft de tuchtcommissie van de voetbalbond donderdag besloten. De trainer van AZ krijgt een voorwaardelijke straf van één wedstrijd met een proeftijd van twee jaar.

Verbeek nam vorige maand op de website van AZ en bij Eredivisie Live in stevige bewoordingen de tuchtrechtspraak bij de KNVB onder vuur. De trainer vindt de manier waarop aangeklaagden in Zeist werden behandeld 'disrespectvol, denigrerend en neerbuigend.' De aanklager noemde hij 'verschrikkelijk en subjectief'.

De tuchtcommissie oordeelt dat Verbeek met zijn uitlatingen de aanklager in diskrediet heeft gebracht. "Van Verbeek mag worden verwacht dat hij, wanneer hij het niet eens is met de gang van zaken, relativeert en niet in dusdanig algemene denigrerende termen vervalt."

Omdat de uitspraken grotendeels betrekking hadden op de aanklager, werd de zaak direct voorgelegd aan de tuchtcommissie. Verbeek kan uiterlijk tot volgende week woensdag beroep aantekenen tegen de straf.