Van Hooijdonk niet uit op functie bij NAC

Maarten (rubbereend)

Pierre van Hooijdonk weerspreekt de geruchten dat hij binnenkort een functie zou bekleden bij NAC Breda, waar hij vandaag een gesprek had.

Van Hooijdonk reageerde bij BN/De Stem verbaasd op het nieuws. Hij had liever gewild dat het gesprek tussen hem en algemeen directeur Stefaan Eskes een besloten onderonsje was gebleven. "Daarom ben ik verbaasd dat het naar buiten komt. Ik heb het idee dat ik een situatie word gemanoeuvreerd waar ik niet om gevraagd heb", vertelde Van Hooijdonk.

Pi-Air kwam in zijn loopbaan tweemaal uit voor NAC, maar verzekert dat hij niet uit is op een baan bij zijn oude liefde. Daarom betreurt hij dat het nieuws is uitgelekt. "Heel erg jammer dat dit een eigen leven gaat leiden. Of ik het idee heb dat ik gebruikt ben? Dat weet ik niet. Vanuit mijn oogpunt is dit in ieder geval geen nieuws."

Eeskes noemde het gesprek eerder vandaag orienterend en hoopte dat de club en van Hooijdonk zich aan elkaar konden binden. "Wellicht kunnen we wat voor elkaar betekenen", zei de algmeen directeur tegenover Omroep Brabant.