Janmaat: "Moet drang naar voren kunnen uiten"

Maarten (rubbereend)

Daryl Janmaat heeft lovende woorden gesproken over zijn trainer Ronald Koeman, die volgens de verdediger een van de belangrijkste personen is achter het succes in Rotterdam.

Janmaat is bezig met een goed seizoen, waarin hij zich heeft ontwikkelt tot vaste waarde bij Oranje en basisspeler bij een titelkandidaat. Zijn trainer is voor een groot deel verantwoordelijk is voor het zijn ontwikkeling en het succes van de Rotterdammers.

"Koeman heeft de afgelopen twee jaar bewezen dat hij een heel goede trainer is. Van een team waar niemand vooraf wat voor gaf, heeft hij iets heel moois gemaakt. Het komt vooral door Koeman dat we nu zo hoog staan", zegt de 23-jarige back in gesprek met het ANP. "Hij is tactisch heel sterk en geeft veel verantwoordelijkheid aan de spelers. Daar word je sterker en beter van."

Janmaat is blij dat Koeman hem de vrijheid geeft om ook aanvallend zijn steentje bij te dragen. "Ik ben niet iemand die alleen maar achterin blijft hangen, daar heb ik teveel energie voor. Ik moet de drang naar voren die ik heb kunnen uiten. Gelukkig heb ik een trainer van wie dat mag," besluit Janmaat.