Sutil tevreden met punten tijdens rentree

Tiede-Jan Breevaart

Na een jaar afwezigheid keerde Adrian Sutil afgelopen weekend terug in de Formule 1. De Duitser behaalde een zevende plek en lag zelfs even aan kop.

Wat een fantastische race! Ik startte in tegenstelling tot de auto's voor me op de mediumbanden en dat was voor ons de juiste beslissing. De snelheid was goed, net als de auto, waardoor ik de rest van het veld bij kon houden", sprak de 30-jarige coureur. “Ik wist dat de anderen vroeg zouden stoppen en daardoor kon ik voor het eerst in mijn carrière een Formule 1-race leiden. Na mijn tweede pitstop lag ik opnieuw aan de leiding en ik wist toen dat een goed resultaat mogelijk zou zijn.

Mijn laatste stint op superzachte banden was veel moeilijker, omdat de banden snel begonnen te slijten en dat kostte me een paar plaatsen. Ik dacht op een gegeven moment zelfs dat ik nog een keer binnen moest komen, maar gelukkig werden de banden in de laatste ronden weer wat beter, waardoor ik de zevende plaats nog vast kon houden. Dit is een fantastisch resultaat om het seizoen mee te beginnen en ik wil het team hiervoor bedanken.

De andere Force India, met Paul di Resta aan het stuur, kwam als achtste over de streep.