Slagter baalt van opgave in Milaan-Sanremo

Tom (Nappie-Oleon)

Tom-Jelte Slagter was gisteren een van de slachtoffers van een erg zware editie van Milaan-San Remo. De Groninger van Blanco Pro Cycling ging na de neutralisatie niet meer van start in La Primavera. Slagter was een van de kopmannen van zijn ploeg.

"In het begin regende het alleen maar. Daarna kwam er eerst natte sneeuw, maar begon het vervolgens écht hard te sneeuwen. Dan blijft dat overal op zitten. Op je vingers, op je handschoenen, op je helm, in je helm. Hierdoor raakte ik steeds meer verkleumd." Aldus Slagter tegenover Wielerflits. "Ik kon nog met pijn en moeite zelf fietsend bij de bus komen."

"Ik ben heel snel in de douche gaan staan, maar dat deed overal zo'n pijn. Ik kakte daarna helemaal in toen ik op temperatuur kwam. Ik had een leeg gevoel in mijn maag. Mijn voorhoofd deed zeer, mijn handen deden zeer. Ik wilde echt heel graag finishen, maar mijn ploegleider Erik Dekker zei ook al: 'We hebben het wel gezien. Blijf maar binnen. Dat is het beste'."

Slagter schatte zijn kansen voor Milaan-San Remo hoog in. De jongeling zal zich nu gaan richten op de Ronde van Baskenland en de andere wielerklassiekers: "Dat worden mijn koersen."