Kritische Rutten gelooft in mooi einde

Boris (borisz)

Vitesse zegevierde zaterdag op bezoek bij ADO Den Haag met 0-4. Eenvoudige zege, maar trainer Fred Rutten zag voldoende verbeterpunten voor zijn ploeg. "Ik vond dit niet een van onze beste wedstrijden van het seizoen", begon Rutten kritisch in gesprek met Eredivisie Live. "Na 0-3 kan Den Haag drie keer scoren. We hebben wedstrijden gespeeld waarin we minder slordig waren in balbezit."

Maar de 0-4 zege is al met al ontzettend positief voor Vitesse. De Arnhemmers doen, zeven ronde voor het einde van het seizoen, nog volop mee om de landstitel. De achterstand op koploper PSV is twee punten, Ajax kan daar morgen een punt bovenkomen en Feyenoord gaat bij winst Vitesse nog voorbij, maar heeft in dat geval ook maar twee punten meer.

"We hebben zeer efficiënt gespeeld en we willen goals maken. De drive die achter de ploeg zit geeft vertrouwen voor de komende weken." De landstitel is daarbij een reëele optie, vindt ook Rutten."Als we ook nog het voetbal kunnen verbeteren, dan kan het een heel mooi slot van de competitie worden, denk ik."