[Primera Divisíon] Cruciale en geflatteerde zege Valencia

Boris (borisz)

Valencia heeft drie zeer belangrijke punten gepakt in de strijd om een Champions League-ticket. De zege op directe concurrent Real Betis was geflatteerd (3-0). Valencia kwakkelt al enkele weken. De club won maar twee van de laatste zes competitieduels en werd bovendien uitgeschakeld in de Champions League. Om volgend seizoen weer deel te mogen nemen aan dat toernooi, moet de vierde plek worden bereikt.

Een zege op Real Betis moest dus voorkomen dat Valencia in die strijd nu al te ver achterop raakt. De zege kwam er, maar niet zonder slag of stoot. In de vijftiende minuut leek scheidsrechter César Muñiz Fernández de wedstrijd al te 'killen' door verdediger Amaya wel heel zwaar te straffen voor diens contact met Roberto Soldado, rond de rand van het strafschopgebied: rood en een penalty.

Nadat Soldado, clubtopscorer met veertien goals, de strafschop had benut, leek het duel al heel snel van spanning beroofd. Maar uitlopen naar een eenvoudige zege deed Valencia niet. Na rust maakte Betis enkele malen nog volop aanspraak op de gelijkmaker.

Koud terug uit de kleedkamer schiet Beñat rakelings over en even later schreeuwt Rubén Castro om een penalty nadat verdediger Jérémy Mathieu hem naar de grond had geholpen. In het laatste halfuur, doelpuntenmaker Soldado is dan geblesseerd afgehaakt, verzuimt Valencia tegen tien van Betis de wedstrijd op slot te gooien. Dat gebeurt pas als de Braziliaan Paulão een voorzet van Sergio Canales achter z'n eigen doelman werkt. Jonas zorgt er in de slotfase met een mooie krulbal voor dat de uitslag vertekend uitvalt: 3-0.