[Primera Divisíon] Real Madrid loopt na rust over Mallorca heen

Boris (borisz)

Madrid, dat eigenlijk al weken niet meer in de landstitel gelooft, liet zich voor rust verrassen door Mallorca. De ploeg die met de huidige achttiende plek volop tegen degradatie vecht, mocht twee keer scoren in het Santiago Bernabéu. Na rust werd dat door de Koninklijke even ongedaan gemaakt.

Emilio Nsue López kreeg in de zesde minuut het stadion stil door knap 0-1 tegen de touwen te kopen. Giovani Dos Santos (ex-Barcelona) verzorgde de assist. Lang kon Mallorca van dit succesje niet genieten, want in de veertiende minuut scoorde Gonzalo Higuaín op aangeven van Pepe, na het goede werk van Luka Modric: 1-1.

De ruststand is, dankzij de 1-2 van Alejandro Alfaro na twintig minuten, een verrassend. Echter, de donderspeech of andere goocheltruc van José Mourinho tijdens de thee, heeft z'n uitwerking: binnen zes minuten scoort Real drie keer en is de wedstrijd op slot.

De gelijkmaker van Cristiano Ronaldo (voor hem nummer 27) valt in de 51e minuut. De Portugees kopt raak uit een corner van Mesut Özil. Twee minuten daarna zorgt Modric met een geweldige afstandsknal voor 3-2 en weer drie minuten later is de wedstrijd al beslist door Higuaín, die z'n tweede maakt.

De 5-2 van invaller Karim Benzema in de slotfase, is voor de statistieken. Real wint en het gat met Barcelona krimpt tot tien punten. Morgen kunnen dat er weer dertien zijn.