Bayern München en Man United ruiken landstitel

Boris (borisz)

Bayern München en Manchester United mogen de champagne voorzichtig klaar gaan zetten. Bayern heeft de Duitse landstitel bijna binnen na een 2-1 uitzege bij Bayer Leverkusen. Manchester United, koploper in de Engelse Premier League, heeft een straatlengte voorsprong op de concurrentie na een 1-0 zege op Reading.

Bayern leed eerder dit seizoen tegen Leverkusen de enige competitienederlaag tot nu toe. Bovendien trad de ploeg na de inspanningen in de Champions League aan met een sterk gewijzigd team. Het bleek echter geen beletsel om de wedstrijd te winnen. Na de openingsgoal van Mario Gomez maakte Simon Rolfes nog wel gelijk, maar een eigen doelpunt van Philipp Wollscheid betekende kort voor tijd de beslissing.

Arjen Robben stond in de basis. Hij werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Daniel van Buyten.

De voorsprong van Bayern op de eerste achtervolger Borussia Dortmund bedraagt met nog acht wedstrijden te spelen twintig punten. De landstitel zou daarom in principe in de volgende speelronde, die in verband met interlands pas over twee weken wordt gespeeld, al gevierd kunnen worden.

Manchester United, met Robin van Persie in de basis, klopte Reading dankzij een doelpunt van Wayne Rooney in de 21e minuut. Daarmee werd optimaal geprofiteerd van de 2-0 nederlaag van concurrent Manchester City bij Everton. De voorsprong van de koploper bedraagt vijftien punten. Er staan nog negen speelronden op de rol.