Van Gerwen wint derde UK Open Qualifier

Tom (Nappie-Oleon)

Darter Michael van Gerwen heeft zijn derde achtereenvolgende zege in de UK Open Qualifiers geboekt. In Wigan was de Brabander in de finale een maatje te groot voor Michael Smith: 6-2. Van Gerwen neemt door het winnen van het kwalificatietoernooi £6000 in ontvangst en verwisselt zo op de PDC Order of Merit van plaats met James Wade.

Het Robin Park Centre te Wigan was Van Gerwen vandaag gunstig gezind. Had hij in de eerste ronde nog geen enkele moeite met landgenoot Roland Scholten, in de tweede ronde kroop hij door het oog van de naald tegen de schot Gary Anderson. Daarna ging het weer lopen voor Mighty Mike. Zonder veel moeite rekende hij achtereenvolgens af met Ian White (6-4), Adrian Gray (6-2), Simon Whitlock (6-1) en Paul Nicholson (6-0).

In de halve finale wachtte hem een grotere uitdaging. Tegenstander Peter Wright wist boven zichzelf uit te stijgen en in een prachtige en hoogstaande partij werd Snakebite met 6-4 verslagen. In de finale kon Michael Smith geen spanning meer brengen waardoor Van Gerwen alweer zijn derde toernooizege van het dartsseizoen voor zich opeiste.

Wigan was vandaag getuige van twee 9-darters. Zowel Gary Anderson als Andy Hamilton kregen het voor elkaar de perfecte leg te produceren. Morgen staat alweer het vierde UK Open Qualifier toernooi op het programma. Raymond van Barneveld en Phil Taylor besloten eerder de beide toernooien van dit weekend te laten schieten.