[Premier League] Arsenal wint van Swansea

Frank (franklop)

Arsenal heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Swansea City met 2-0 gewonnen. Een schot van Nacho Monreal was doelman Michel Vorm een kwartier voor tijd te machtig. Gervinho maakte er in de slotfase 2-0 van. Net als Vorm speelde ook Jonathan de Guzman negentig minuten mee bij de thuisploeg. Dwight Tiendalli zat op de bank.

Arsenal staat door de overwinning op de vijfde plaats met vijftig punten. De achterstand op nummer vier Chelsea bedraagt twee punten. De vierde plaats geeft recht op deelname aan de play-off-ronde van de Champions League. Swansea, dat door de winst van de League Cup al verzekerd is van Europees voetbal, bezet de negende plaats.

Liverpool ging verrassend met 3-1 onderuit bij Southampton. Voor de ploeg van verdediger Jos Hooiveld, die al na 32 minuten geblesseerd naar de kant moest, scoorden Morgan Schneiderlin, Rickie Lambert en Jay Rodriguez. Philippe Coutinho had kort voor rust nog wel de aansluitingstreffer gemaakt.

Door de nederlaag raakt Europees voetbal verder uit zicht voor Liverpool, dat nu zevende staat. De achterstand op Arsenal bedraagt vijf punten. Southampton klimt naar de vijftiende stek en neemt daardoor verder afstand van de degradatiestreep.

Ook Aston Villa deed goede zaken in de strijd tegen degradatie. De Villans, die zeventiende staan, wonnen thuis met 3-2 van hekkensluiter Queens Park Rangers. Stoke City hield voor eigen publiek West Bromwich Albion op een doelpuntloos gelijkspel.