[Six Nations] Italië thuis ook te sterk voor Ierland

Boris (borisz)

Italië heeft voor een stunt gezorgd door de afsluitende partij van de Six Nations van Ierland te winnen. In het Stadio Olimpico te Rome werd Ierland met 22-15 verslagen. Als Frankrijk later op de avond niet weet te winnen van Schotland, dan krijgt Ierland ook nog eens de Wooden Spoon.

Italië was over de hele wedstrijd de betere partij. Bij rust stond het 9-6 voor de Italianen. Luciano Orquera schopte tweemaal en Gonzalo Garcia één keer raak voor de Italianen en Luciano Orquera deed dat tweemaal namens de Ieren. Acht minuten na rust kon Giovanbattista Venditti een try scoren beeldscheidsrechter de try had goedgekeurd.

Na die try had Italië het even lastig, ze maakten een aantal fouten en overtreden waardoor Jackson opnieuw kon aanleggen en het verschil terug bracht tot één punt. Het lukte de Ieren niet om toch nog te winnen, ze raakten wat gefrustreerd wat ze moesten bekopen met twee gele kaarten en strafschoppen tegen. Daardoor kon Orquera de bal nog twee keer tussen de palen schieten om de 22-15 eindstand op het bord te zetten.

Het is de eerste keer in Six Nationsverband dat Italië weet te winnen van Wales. Om 18.00 uur is de wedstrijd tussen Wales en Engeland. De winnaar mag zich kampioen noemen van de Six Nations in 2013. Om 21.00 uur spelen Frankrijk en Schotland ook nog tegen elkaar.