[Premier League] Tiental Everton te sterk voor City

Boris (borisz)

Everton lijkt zaterdag een einde te hebben gemaakt aan de titelaspiraties van Manchester City. De ploeg van coach David Moyes was op Goodison Park met 2-0 te sterk. John Heitinga had een basisplaats bij Everton. City heeft een achterstand van twaalf punten op koploper Manchester United, dat zaterdagavond tegen Reading speelt.

Kevin Mirallas leek Everton op voorsprong te zetten, maar hij werd ten onrechte teruggefloten voor buitenspel. Na 32 minuten stond het toch 1-0 dankzij aanvoerder Leon Osman, die doelman Joe Hart verraste met een afdraaiend schot van zo'n 25 meter. De thuisploeg werd aan de andere kant nauwelijks in verlegenheid gebracht.

Het laatste halfuur kwam Everton echter met tien man te staan. Oud-Ajacied Steven Pienaar kreeg zijn tweede gele kaart voor een charge op Javi Garcia. De druk van City nam vervolgens toe, maar ondanks de overtalsituatie kwam de ploeg niet meer tot scoren.

De bezoekers hadden nog wel recht op een penalty na hands van Marouane Fellaini in het zestienmetergebied. De scheidsrechter gaf evenwel een vrije trap. In de slotseconden maakte invaller Nikica Jelavic er zelfs 2-0 van.


Tiental Everton te sterk voor City (Foto: Novum)