"Bale kan beter bij Spurs blijven"

Boris (borisz)

De grote Europese clubs jagen op Gareth Bale. Volgens John Arne Riise moet Bale zich twee keer bedenken, voor hij naar het buitenland gaat. De verdediger van Fulham treft Bale met Tottenham Hotspur zondag in de Londense derby. De Noorse verdediger vertrok zelf op 17-jarige leeftijd uit zijn vaderland, maar hij adviseert Bale om geen overhaaste beslissingen te maken.

"Als Real Madrid en Barcelona je naam noemen, is dat verleidelijk. Maar ik zie geen reden voor hem om Tottenham te verlaten", begon hij tegenover The Sun. "De club lijkt te stijgen in niveau, hij speelt ongelofelijk voetbal en hij heeft zijn vrienden en familie daar."

"Naar het buitenland gaan is erg eenzaam. Ik moest Noorwegen wel verlaten op mijn zeventiende, omdat het niveau te laag was. Naar Monaco gaan was de kans van mijn leven. Maar in mijn contract stond dat ik slechts vier familieleden op bezoek mocht hebben, twee weken per vier weken."

"Bij AS Roma was ik meer volwassen, maar ze spraken geen woord Engels. Alleen één speler in het team. De trainer zei alleen maar tegen mij 'You play left' en dat was het. In de spelersbus kon ik met niemand praten, net als in de kleedkamer. Fans die je aanspraken, kon je alleen maar toeknikken en je handtekening geven. Ik ben mentaal sterk, maar simpele dingen worden een stuk moeilijker met een taalbarrière."