Van der Garde beetje teleurgesteld

anoniem_22072019025900

Giedo van der Garde begint zondag vanaf de 21e positie aan zijn eerste race in de Formule 1. De Nederlandse coureur van Caterham strandde zaterdag op het kletsnatte circuit van Melbourne in de kwalificatie

Hij verloor in zijn eerste run de controle over zijn auto en strandde in bocht 5 van het circuit Albert Park in een plas water. "Ik spinde en beschadigde ook de neus van mijn auto", vertelt de teleurgestelde Van der Garde op de website Formule 1. "Gelukkig wisten mijn monteurs de schade snel weer te verhelpen en kon ik vrijwel direct weer op weg."

Van der Garde had zich iets meer van voorgesteld van de kwalificatie, die na 1 ronde wegens de slechte weersomstandigheden werd verplaatst naar zondag. "Ik ben eerlijk gezegd teleurgesteld met waar we geëindigd zijn, want volgens mij had er meer in gezeten", aldus de Nederlander die wegens zijn 21e plaats niet meer aan de resterende ronden van de kwalificatie mag deelnemen.

Van der Garde kreeg zijn auto na zijn schuiver in bocht 5 steeds beter onder controle. "Het ging steeds beter, waarna we in de slotminuten overstapten op intermediates. De auto voelde goed aan en ik was met een snelle vliegende ronde bezig, maar ik moest helaas inhouden omdat er gele vlaggen gezwaaid werden."

"Mijn kans om mijn tijd nog te verbeteren was zo verkeken", besefte Van der Garde. "Erg jammer, want ik weet zeker dat we anders hoger hadden kunnen eindigen, maar soms loopt het nu eenmaal zo", stelde de Nederlander die zijn teamgenoot Charles Pic wel te snel af was.

Van der Garde wil zondag in Melbourne vooral de finish halen. "Ik wil bij de start uit de problemen blijven en me er vervolgens op concentreren mijn debuutrace uit te rijden. We weten nu in ieder geval hoe het circuit is, dus ik verheug me op de race."