[Primera Divisíon] Depor wint degradatiekraker van Celta

Boris (borisz)

De degradatiekraker van Spanje tussen Deportivo La Coruña en Celta de Vigo is gewonnen door hekkensluiter Depor. Hekkensluiter Depor (17 punten) ontving nummer negentien Celta (23 punten) vrijdagavond in het eigen Estadio Riazor. De thuisploeg kwam als sterkste uit de startblokken. Op aangeven van Juan Carlos Valerón kon Riki al na negen minuten de openingstreffer maken.

Na krap een half uur spelen kreeg Iago Aspas van Celta een rode kaart, waardoor de opgave om te winnen steeds moeilijker werd. In de 64ste minuut kwam Depor op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Silvio. Hij haalde uit vanaf buiten de zestien en schoot fraai in de rechterbovenhoek. Met nog twaalf minuten op de klok gaf Valerón wederom een assist en maakte Diogo Salomão de 3-0. In de tegenstoot redde Celta-invaller Chu-Young Park de eer na aangeven van Michael Krohn-Dehli: 3-1.

De ploeg uit La Coruña blijft weliswaar laatste in de Primera División, maar loopt wel drie belangrijke punten in op directe concurrent Celta.