Robben: "Dit mocht ons niet overkomen"

Maarten (rubbereend)

Arjen Robben was na de moeizame plaatsing van Bayern München vooral opgelucht. De aanvaller erkent dat zijn ploeg ondermaats speelde tegen Arsenal. Bayern had het eerste duel in Londen met 1-3 gewonnen, maar ging vanavond in de eigen Allianz Arena verrassend onderuit (0-2).

"Ik denk dat niemand dit verwacht had", laat Robben na afloop weten aan de NOS. "We hebben het er voor de wedstrijd over gehad. Zij hadden niets te verliezen, speelden vol op de aanval. Het is een linke ploeg. Soms spelen ze ondermaats, maar dat komt door de vele jonge spelers."

Toch vond de aanvaller niet dat dat als excuus gold voor zijn ploeg. "Dit mocht ons niet overkomen. Ik denk dat we vooral in de eerste helft niet agressief genoeg speelden. We verloren elke tweede bal, wat aangaf dat we er niet bij waren. Ook mijn eigen spel was de eerste helft niet goed, de tweede helft iets beter. Ik had een paar leuke acties."

Ondanks het matige optreden had Robben ook genoten. "Toch ben ik tevreden dat ik weer helemaal terug ben. Nog de laatste paar procentjes, dan ben ik er weer. Ik hoop dat we bij de loting ploegen als FC Barcelona, Real Madrid en Borussia Dortmund nog even ontlopen. Verder maakt het me niet uit."