'PDC en BDO krijgen mogelijk concurrentie'

Tom (Nappie-Oleon)

Er zijn plannen voor oprichting van een nieuwe dartsbond. Het bestaan van de twee bonden PDC en BDO, die afzonderlijk van elkaar opereren, doet dartsliefhebbers al sinds de oprichting van het concurrerende PDC in 1992 de wenkbrauwen fronsen.

Wereldwijd is er nu wederom verbazing nu er vanuit het Midden Oosten interesse komt om een groot bedrag te investeren om een nieuwe dartsbond te realiseren. Niet alleen de financiële ondersteuning maar ook de oorsprong en organisatie van de nieuwe bond ligt in het Midden Oosten.

Inmiddels is bekend geworden dat de nieuwe bond zich niet wil beperken tot deze omgeving. Er zouden al plannen zijn voor ranking- en televisietoernooien die wereldwijd zullen worden georganiseerd. Naar alle waarschijnlijkheid zal hierbij ook Europa worden aangedaan.

Dat darten ook in het Midden Oosten populair is, is al langer bekend. Dartsmerk Winmau is al gestart met een nieuwe tour in Dubai, Abu Dhabi en Qatar. Hierbij wist Co Stompé de Dubai Masters op zijn naam te schrijven.