Advocaat: "Het ziet er fris uit"

Maarten (rubbereend)

Dick Advocaat kijkt met vertrouwen uit naar de uitwedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen, komende zaterdag. Advocaat beseft dat zijn ploeg in Friesland geen punten mag laten liggen.

"Wij moeten gewoon zorgen dat we winnen. We spelen nog vijf keer uit en vier keer thuis. De groep wordt fit. Het ziet er deze week in ieder geval fris uit", zei de coach in de aanloop naar het duel op de clubwebsite.

Heerenveen won de afgelopen weken van FC Twente en NAC Breda. "Maar dat waren geen geweldige wedstrijden. Tegen NAC Breda konden ze in de eerste helft ook zomaar met 3-0 achter staan." Toch is Advocaat op zijn hoede. "Heerenveen-uit is per definitie een lastige wedstrijd. Ze hebben een aantal spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Ze zijn de laatste tijd bovendien meer een werkploeg geworden."

Of Ola Toivonen in het Abe Lenstra Stadion een basisplek krijgt, wilde Advocaat nog niet zeggen. "Dat moet ik eerst nog tegen de spelers zeggen. Toivonen begint weer fit te worden, maar hij heeft nog wel twee of drie weken nodig om volledig honderd procent te worden." Koploper PSV heeft nu twee punten voorsprong op de nummer twee, Ajax.