Franco debuteert op Broadway

Sanne (Syth86)

James Franco heeft een hoofdrol te pakken in Of Mice and Men van John Steinbeck uit 1937. Het drama is te zien op Broadway, waarmee Franco zijn debuut maakt in het mekka van het Amerikaanse toneel. Dat zei hij in het Amerikaanse programma The Colbert Report.

Franco, die vanaf donderdag te zien is in Oz the Great and Powerful, probeerde in 2011 al op Broadway te komen met Sweet Bird of Youth, waaraan ook Nicole Kidman was verbonden. Die productie werd echter voortijdig afgeblazen.

Of Mice and Men speelt zich af in de Verenigde Staten tijdens de Depressie in de jaren dertig en draait om twee plantagearbeiders, George Milton en Lennie Small. George is een intelligente man zonder opleiding, Lennie is een reus van een vent met een verstandelijke beperking. George droomt van een eigen stuk land, terwijl Lennie zich vooral wil bezighouden met het fokken van konijnen. Als Lennie onterecht wordt aangeklaagd wegens verkrachting, wordt duidelijk hoe hecht hun vriendschap is.

Franco, die eerder deze week een ster op de Hollywood Walk of Fame kreeg, heeft getekend voor de rol van George. Hij wilde nog niet zeggen wie Lennie gaat spelen. Of Mice and Men werd in 1992 verfilmd met Gary Sinise en John Malkovich in de hoofdrollen. Het stuk was in 1974 voor het laatst op Broadway te zien, met Kevin Conway en James Earl Jones.


Franco debuteert op Broadway in Of Mice and Men (Foto: Novum)