Manchester City leidt de race om Maher

Maarten (rubbereend)

Manchester City staat in pole-position om Adam Maher komende zomer van AZ over te nemen. Ook Arsenal en Chelsea hebben meer dan gemiddelde interesse.

De 19-jarige middenvelder heeft zich in de kijker gespeeld bij de topclubs uit de Premier League. Dat deed hij bij zijn club AZ en het Nederlands elftal, waarin hij vorige maand in de oefenwedstrijd tegen Italië een van de uitblinkers was.

Txiki Begiristain, directeur voetbalzaken bij Manchester City, heeft intern een transfer van Maher naar City al besproken. De Nederlandse middenvelder is door de Engelse topclub uitgenodigd om een wedstrijd bij te wonen in het Etihad Stadium.

Maher wordt gezien als opvolger voor Samir Nasri. De Fransman mag vertrekken bij Manchester City wanneer een club wil voldoen aan de vraagprijs van zo'n €20 miljoen.

Maher is geen onbekende van City. De club wilde de middenvelder van AZ al overnemen toen hij nog in de jeugdopleiding van de Alkmaarders speelde. Maher vond het destijds nog te vroeg voor een overstap naar Engeland.

Hoewel het contract van Maher doorloopt tot de zomer van 2015 is hij bezig aan zijn laatste maanden bij AZ. Hij aast al langer op een transfer en sprak zijn wens om te vertrekken al meerdere malen uit.

In januari was Maher nog dicht bij een transfer naar PSV, maar de clubs werden het niet eens over de transfersom. Maher moet AZ zo'n €10 miljoen euro opleveren, een bedrag wat voor Manchester City eenvoudig is op te hoesten.