Bacuna wil meer speelminuten

Maarten (rubbereend)

FC Groningen-speler Leandro Bacuna baalt ervan dat hij door trainer Robert Maaskant dit seizoen niet op een vaste plek in het elftal is gezet.

Bacuna staat te boek als een van de grotere talenten uit de eigen jeugdopleiding van FC Groningen de afgelopen jaren. Dit seizoen speelt hij echter lang niet zoveel minuten als in het seizoen hiervoor. Daarnaast zwerft hij het hele veld over. Hij heeft al op vijf plekken gestaan bij de Trots van het Noorden.

"Van buitenaf kijken mensen naar de prestaties die je levert op de positie waar je staat en ik zeg niet dat ik het niet kan, maar het is elke keer omschakelen van de ene positie naar de andere. Voor mezelf en voor mijn eigen ontwikkeling ben ik echt toe aan een vaste positie", zegt Bacuna tegenover RTV Noord.

Maaskant erkent dat het misschien beter was geweest als de aanvallend ingestelde speler op één vaste plaats meerdere wedstrijden achter elkaar had gespeeld. "Voor het vertrouwen van Leandro heeft het niet meegeholpen, maar aan de andere kant kan ik niet iemand zomaar vijf wedstrijden laten staan terwijl hij niet goed speelt", aldus de hoofdcoach.