Ferguson wil Rooney deze zomer verkopen

Maarten (rubbereend)

Sir Alex Ferguson wil de wisselvallige Wayne Rooney deze zomer verkopen. De spits zelfs laat zich echter niet zomaar wegsturen.

Het was voor velen, inclusief Rooney zelf, een grote verassing dat hij de kraker tegen Real Madrid op de bank moest beginnen. Hoewel hij zelf geen reactie gaf op het incident, stroomde het internet over met verontwaardige reacties. Het op de bank plaatsen is echter niet een verassing als je kijkt naar de verstandshouding tussen hem en Ferguson over de afgelopen drie jaar.

In oktober van 2010 liet Rooney zich kritisch uit over de ambities van de club. Iets wat Ferguson over het algemeen zeer slecht kan hebben. De Schot heeft voor minder gevestigde sterren uit Old Trafford gewerkt. Denk bijvoorbeeld aan David Beckham, Jaap Stam en Roy Keane.

Ferguson heeft het afgelopen jaar vaak kritiek geuit op Rooney, terwijl hij vaak prima speelde. Was de kritiek niet op zijn spel, dan was het wel op zijn manier van leven of zijn gewicht. Het contract van de Engelsman loopt tot 2015, maar er lijkt weinig intentie om dat open te breken. Ferguson zou het liefst deze zomer overgaan op verkoop van de spits, zo meldt Goal.com.

Dit seizoen speelt Rooney statistisch gezien goed, maar ook wisselvallend. In 32 wedstrijden scoorde hij achtien keer en daarnaast was hij vijftienmaal de aangever van een doelpunt.Toch gaf Ferguson tegen Real Madrid de voorkeur aan de 39-jarige Giggs en de jonge Welbeck. Rooney wil echter blijven. Hij heeft het ook erg naar zijn zin in Manchester, waar hij zich heeft gevestigd met zijn highschool sweetheart Coleen. Een vroegtijdig vertrek uit de stad lijkt dan ook geen optie voor hem.