FOK!filmtips van de dag: Good Will Hunting

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

De jonge Will Hunting, gespeeld door Matt Damon, werkt als schoonmaker op de technische universiteit, maar heeft de intelligentie in huis om de beste student te verslaan. Zijn wiskundeknobbel wordt ontdekt door een professor, maar Will is niet van plan zijn oude milieu en beste vriend Chuck, vertolkt door Ben Affleck, in de steek te laten. Psychiater Sean Maguire, een rol van Robin Williams, probeert Will er echter van te overtuigen dat hij iets moet doen met het talent dat hij gekregen heeft. Ondertussen wordt Will verliefd op de knappe studente Skylar, gespeeld door Minnie Driver.

Matt Damon en Ben Affleck schreven samen het script voor het succesvolle drama Good Will Hunting waarin ze zelf ook de hoofdrollen vertolken. Robin Williams speelt - net als in Dead Poets Society - een vriendelijke doch tegendraadse mentor die de verwarde slimmerik Will Hunting probeert te helpen. Alledrie kregen ze een Oscar: Damon en Affleck voor hun script en Williams voor zijn bijrol. Gus van Sant tekende voor de regie. Om 20.30 uur op RTL8.

Op het vliegveld loopt de vlotte June Havens de charmante Roy Miller letterlijk tegen het lijf. Aan boord van het vliegtuig begint June een spannende flirt, niet wetende dat Roy een geheim agent is die een waardevolle energiebron moet beschermen tegen een horde corrupte collega's en criminelen. June wordt meegesleurd in de wereld van Roy vol valse identiteiten, wilde achtervolgingen en keiharde actie.

Knight and Day, met Tom Cruise en Cameron Diaz in de hoofdrollen, werd geregisseerd door James Mangold. Om 20.30 uur op SBS6.