Journey maakt favorietenrol game-Bafta's waar

Stefan Walthie (StefanW)

Het avonturenspel Journey is de grote winnaar van de British Academy Games Awards. Het online PlayStation 3-spel won vijf Bafta's, voor onder meer de muziek, de online functies en de artistieke insteek. Het avonturenspel van Thatgamecompany was achtmaal genomineerd en daarmee een van de favorieten.

Naast Journey was ook The Walking Dead veelvuldig genomineerd. Het spannende avonturenspel bleek uiteindelijk de grote schlemiel van de avond, want ondanks zeven nominaties won het eindelijk alleen een Bafta voor het verhaal.

De actiegame Dishonored won de prijs voor het beste game van het jaar. De jury van de Bafta Games Awards achtte de game beter dan onder meer het geprezen Far Cry 3, The Walking Dead en Journey.

Op het gebied van innovatie viel het puzzelavontuur The Unfinished Swan in de prijzen. Het PlayStation 3-spel, waarbij spelers zelf de spelwereld moet ontdekken door met verf op een wit vlak te kliederen, gaf onder meer Call of Duty: Black Ops 2, Journey en genregenoot Fez achter het na kijken.