Kliniek vliegt Amsterdamse snurkers naar Weert

Redactie

Een kliniek voor mensen die snurken of kampen met een slaapapneu vliegt sinds deze maand patiënten uit Amsterdam en omgeving naar Limburg voor behandeling in Weert. "In Amsterdam hebben we lange wachttijden en onze hoofdvestiging in Weert kan de toevoer wel aan", zegt een woordvoerder van de Kliniek voor Slapen en Apneu.

De kliniek zegt de kosten voor eigen rekening te nemen. "Vliegen is niet zo duur meer. We hebben een goede deal kunnen sluiten met Maastricht Airlines." De patiënten vliegen van Schiphol naar Maastricht. Vervolgens kunnen ze in Weert, ruim een halfuur rijden, hun beugel die het snurken moet tegengaan ophalen. De heen- en terugreis worden door de kliniek betaald.

Wat dit kost wil de woordvoerder niet zeggen, maar het zou minder dan honderd euro zijn. Mensen die last hebben van snurken krijgen niets van hun behandeling vergoed van hun verzekeraar, maar mensen bij wie sprake is van slaapapneu wel. Door slaapapneu, snurken waarbij soms de ademhaling stokt, neemt het risico op een hartaanval, hersenbloeding of hoge bloeddruk toe.

Volgens de woordvoerder is er geen sprake van dat zorgverzekeraars voor de vliegreis opdraaien. "Die nemen wij voor eigen rekening en het is een mooie manier om de wachttijd in te korten." De slaapbeugel per post opsturen is geen optie omdat de beugel met de hand op maat wordt gemaakt.