[JL] Periodetitel De Graafschap na remise Volendam

Boris (borisz)

De Graafschap heeft maandag de derde periode in de Jupiler League gewonnen. De Doetinchemmers hoefden daarvoor niet zelf in actie te komen. Een gelijkspel van FC Volendam bij FC Den Bosch betekende dat de Noord-Hollanders De Graafschap niet meer kunnen achterhalen.

Volendam wist vooraf dat het met meer dan drie goals verschil moest winnen in Den Bosch. De bezoekers kwamen halverwege de eerste helft via Michiel Kramer nog wel op voorsprong, maar een minuut later sloeg Den Bosch terug. Jeffrey Vlug tekende voor de gelijkmaker en de eindstand.

Het door financiële problemen geplaagde SC Veendam zette met een 3-1 uitzege bij Cambuur Leeuwarden een goed resultaat neer. Martijn Barto zette de Friese ploeg op voorsprong, maar Jonathan Opoku maakte gelijk voordat de thuisploeg met tien man verder moest. Mart Dijkstra kreeg twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart. Lars Hutten en Tom Overtoom bezorgden Veendam de zgee.

Emmen won thuis met 3-1 van Excelsior. Ruud ter Heide scoorde tweemaal voor de tegenstoot van Daan Blij in de slotfase. Een minuut voor tijd bepaalde Wouter Weghorst de eindstand op 3-1.

Fortuna Sittard won met 1-0 van Almere City FC. Prince Rajcomar scoorde al in de vierde minuut de enige treffer van de wedstrijd.