Ferguson: "Niet te veel op Ronaldo focussen"

Frank (franklop)

Sir Alex Ferguson is als geen ander op de hoogte van de kwaliteiten van Cristiano Ronaldo, maar de Schot wil de sterke punten van zijn eigen ploeg niet uit het oog verliezen. Ferguson begrijpt dat het lastig zal worden tegen Real Madrid.

"Ja, wat kan je verwachten als je tegen een team speelt waar Ronaldo meedoet? Natuurlijk levert dat problemen op, maar die zullen we zoveel mogelijk moeten indammen", aldus de manager op de persconferentie. "Het zal niet makkelijk zijn, want het lukt hem iedere week."

Net als in Madrid komt rechtsback Rafael tegenover de Portugees te staan. "De ervaring die de jonge Rafael in Bernabéu heeft opgedaan zal hem helpen, want hij krijgt dezelfde taken als vorige keer mee. Ik denk niet dat we angstig moeten zijn. Als we te veel kijken naar de schade die Ronaldo kan aanrichten, vergeten we waartoe we zelf in staat zijn."

Ferguson was afgelopen dinsdag aandachtig toeschouwer toen Real Madrid in Camp Nou van FC Barcelona won (1-3). "Real Madrid is natuurlijk één van de beste teams als het gaat om counteren. Dat werd wel duidelijk toen ze Barcelona versloegen. Dat was overweldigend, maar dat moeten we zien te voorkomen. Al zal dat weer niet ten koste moeten gaan van onze aanvallende intenties."