Barça belegt extra persconferentie

Frank (franklop)

De directie van FC Barcelona zal maandagavond om 19.00 uur een extra persconferentie beleggen. Het bestuur van de Catalaanse grootmacht voert maandag overleg over de huidige situatie van de club.

Ten tijde van de afwezigheid van hoofdcoach Tito Vilanova vloog Barcelona uit de beker, werd de heenwedstrijd tegen AC Milan verloren in de Champions League en verloor de ploeg afgelopen zaterdag El Clásico met 2-1 van Real Madrid.

De verwachting is dat voorzitter Sandro Rosell en woordvoerder Toni Freixa de persconferentie zullen leiden en dat zij hun steun uitspreken richting assistent-trainer Jordi Roura. De hulptrainer is momenteel hoofdverantwoordelijke, omdat Vilanova in New York wordt behandeld aan een tumor.

Met het persmoment hoopt de club de rust te bewaren rondom het eerste elftal. Na afloop van het duel met Real van afgelopen zaterdag liepen de gemoederen hoog op toen de scheidsrechter iets daarvoor geen strafschop gaf aan Barça. Doelman Victor Valdes kreeg in het tumult een rode kaart.