FOK!filmtips van de dag: Easy A

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Deze martial arts-film is gebaseerd op de populaire fighting videogames van de Japanse fabrikant Namco.

In het jaar 2039 hebben wereldoorlogen de mensheid bijna weggevaagd. De continenten worden niet meer door regeringen maar door machtige concerns zoals Mishima Zaibatsu bestuurd. De leider, Heihachi Mishima, is organisator van het grootste vechtsportevenement ter wereld, Tekken, dat de massa's mensen rustig moet houden en de winnaar eeuwige roem belooft. Ook de opstandige straatvechter Jin Kazama wil eraan deelnemen. Maar zijn motivatie is om bloedige wraak op Heihachi te kunnen nemen, die hij schuldig acht voor de dood van zijn moeder. Tijdens het Tekken-toernooi openbaart zich de duistere zijde van het Mishima-imperium en ontdekt hij een geheim project dat de wereld voor altijd kan veranderen. Om 20.30 uur op RTL7.

Nadat een kleine onschuldige leugen over het verliezen van haar maagdelijkheid uitlekt, begint het leven van Olive Penderghast opvallende overeenkomsten te vertonen met het leven van Hester Prynne in het boek The Scarlet Letter, welke ze momenteel aan het lezen zijn op school. In het boek wordt Hester na het plegen van overspel veroordeeld tot het dragen van een bloedrode letter A (van Adulteress) op haar kleding, die haar zonde publiekelijk zichtbaar maakt. Olive besluit de roddels te gebruiken om haar sociale leven en financiële situatie een boost te geven en naait demonstratief de letter 'A' op haar kleding. Easy A wordt uitgezonden op RTL5 om 20.30 uur.

Wanneer Jeff en zijn vrouw Amy verhuizen van Boston naar San Diego, stranden zij met autopech in de woestijn. Een trucker schiet hen te hulp en biedt Amy een lift naar het dichtstbijzijnde restaurant om een monteur te bellen. Als Jeff de auto toch zelf weer aan de praat krijgt, rijdt hij naar het restaurant om zijn vrouw op te halen. Wanneer blijkt dat zij daar nooit is aangekomen, begint de ontredderde Jeff een wanhopige zoektocht naar zijn vrouw en ontdekt dat hij een pion is in een smerig complot. Breakdown wordt uitgezonden op RTL8 om 20.30 uur.

Star Trek V:The Final Frontier is het vijfde deel van de Star Trek-filmreeks. William Shatner speelt als vanouds de rol van kapitein Kirk en tekende tevens voor de regie. Shatner werd bekend door de televisieserie van Star Trek. Samen met zijn trouwe bemanning, bestaande uit onder andere eerste luitenant Spock, vertolkt door Leonard Nimoy en dokter McCoy, gestalte gegeven door DeForest Kelley, beleeft kapitein Kirk de spannendste avonturen in de ruimte. Het fenomeen Star Trek is bedacht door Gene Roddenberry, die daarnaast ook de bedenker is van de televisieserie Earth: Final Conflict.

Het schip de Enterprise van kapitein Kirk is beschadigd en moet naar de thuishaven om gerepareerd te worden. Daar krijgt de bemanning te horen dat een Vulcan, genaamd Sybok, een aantal ambassadeurs heeft gegijzeld op de planeet Nimbus III. De Enterprise verlaat de thuisbasis om de gegijzelden te redden maar worden zelf gevangen genomen. Sybok neemt Kirk en de bemanning mee op een reis naar het centrum van het heelal. De bedoeling is om het ultieme wezen te ontmoeten op de planeet Shaka-Ri. Dit is niet het enige probleem waar de kapitein mee te kampen heeft. Hij wordt achternagezeten door een Klingon die naam wil maken door de legendarisch Kirk te vermoorden. Om 22.15 uur op RTL7.

Vanavond komen de volgende films ook nog op je kijkbuis voorbij Zack and Miri Make a Porno, Management en Path of Destruction.