[Primeira Liga] Benfica en John bezetten de koppositie

Boris (borisz)

Benfica heeft in Portugal de macht gegrepen. Met Ola John in de basisploeg wonnen as Agúias met 0-1 bij Beira Mar. Concurrent FC Porto kwam niet langs Sporting CP (0-0). Benfica moesten op bezoek in Aveiro. De gasten kwamen goed uit de startblokken met John op flanken. De Nederlander zag hoe Oscar Cardozo na een kwartier de score opende. De Paraguayaan benutte een penalty, zijn veertiende doelpunt van dit seizoen. Na de voorsprong kroop Beira Mar uit de schulp en kreeg kansen.

Doelman Artur moest diverse malen optreden voor Benfica. De bezoekers gokten op de counter en kwamen er nog geregeld gevaarlijk uit. Cardozo en Lima verzuimden hun ploeg in veilige haven te schieten. De 0-1 bleek echter voldoende voor de drie punten. Daarmee komt Benfica aan kop. FC Porto verspeelde kostbare punten.

Porto kon Sporting in Lissabon niet over de knie leggen. De achtste finalist in de Champions League werd via Jackson Martinez en Steven Defour gevaarlijk voor rust. Aan de andere kant kreeg Ricky van Wolfswinkel een grote mogelijkheid om te scoren. De spits schoot vanuit kansrijke positie naast. Na de pauze kreeg Marcos Rojo rood bij Sporting, maar Porto profiteerde niet van het overtal. os Dragoes zien Benfica daardoor uitlopen.