[Serie A] Roma en Stekelenburg ruim langs Genoa

Boris (borisz)

AS Roma blijft in de race voor Europees voetbal. De Romeinen wonnen in eigen huis, met Maarten Stekelenburg op doel, met 3-1 van Genoa. De hoofdstedelingen klimmen door de overwinning naar de zevende plek. In Rome speelde Francesco Totti een hoofdrol. Het clubicoon scoorde één keer en leverde twee assists. Totti maakte zijn 225e doelpunt in de Serie A. De aanvaller schoot na een kwartier Roma aan de leiding uit een penalty. Daniele de Rossi werd gevloerd.

Stekelenburg moest kort daarna aan het werk. De goalie werd getest door Andrea Bertolacci. Niet veel later moest de Nederlander vissen. Vlak voor rust kreeg ook Genoa een penalty. Marco Borriello ging onderuit na een duel met Nicolas Burdisso. De ex-spits van Roma bleef koel vanaf elf meter tegen zijn oud-werkgever.

Na rust schakelde Roma een paar tandjes bij. Totti stond na een klein uur spelen aan de basis van de 2-1. De aanvoerder bediende de 18-jarige Alessio Romagnoli op maat bij zijn basisdebuut. Nadat Juraj Kucka rood kreeg, liep Roma nog verder weg in de slotfase. Simone Perrotta werd in stelling gebracht door Totti: 3-1.